Marathons in de cinema

Prachtig moment: acteurs ‘FC De Kampioenen’ ontmoeten cast van ‘Down the road’

Prachtig moment: acteurs ‘FC De Kampioenen’ ontmoeten cast van ‘Down the road’

‘FC De Kampioenen’ ontmoeten ‘Down the road’: Ben Rottiers begroet Yens Ruymen. Foto: © VRT - Thomas Geuens

Ook de acteurs van FC De Kampioenen hebben er een marathon opzitten. Zaterdag reden ze van Antwerpen naar Gent en Hasselt en weer terug om 5.000 fans een handje te geven. 1.500 van die fans keken zelfs 24 uur lang naar hun favoriete serie. “Terwijl je al die afleveringen gewoon op YouTube vindt. Het zal een kwestie van groepsgevoel zijn.”

Burgemeester Freddy Van Overloop, vertolkt door acteur Luk D’Heu, gaf vrijdagavond het startschot van de marathon die Eén organiseerde in het bioscoopcomplex Kinepolis Antwerpen. Zaterdag gingen in Antwerpen, Gent en Hasselt ook kortere sessies van start voor de fans die 24 uur wat van het goede te veel vonden. De optelsom van de FC De Kampioenen marathon was goed voor 5.000 liefhebbers, van wie 1.500 voor de sessies van 24 uur. En ook de cast van ‘Down the road’ was van de partij.

Elke vertoning werd ingeleid of afgesloten door de hoofdrolspelers. Herman ‘Marcske’ Verbruggen (56) geeft toe dat hij het niet zou volhouden, zo’n marathon: “Zeker niet vanuit zo’n luie zetel. Maar ik heb heel veel mensen met dekens en kussens gezien, die zullen het ongetwijfeld gered hebben met korte slaapjes. Ik zou het thuis nooit zo lang volhouden. Ik kijk vaak naar series met mijn vrouw, en dan mis ik wel eens een halve aflevering omdat ik ben ingedommeld. Vervelend, want ik kan het mijn vrouw moeilijk aandoen om die halve aflevering opnieuw te bekijken. Meestal vat ze wat ik gemist heb gewoon samen.” (lacht)

Prachtig moment: acteurs ‘FC De Kampioenen’ ontmoeten cast van ‘Down the road’
Met een busje werden de acteurs van het ene cinemacomplex naar het andere gevoerd. VRT Foto: © VRT - Thomas Geuens

“Die mensen in de cinema, die vormen echt de harde kern van FC De Kampioenen, die kennen de dialogen uit het hoofd”, zegt Verbruggen. “Ik hoor dat er mensen die elke avond in bed naar een aflevering kijken en eigenlijk gewoon luisteren, ze worden er rustig van. Een mens kan zich afvragen waarom zo’n marathon zoveel volk lokt als je al die afleveringen tóch al gezien hebt, maar dat heb je met zo’n evenement: je wil er gewoon bij zijn. Ik sta ook wel eens in het Sportpaleis voor een optreden waarbij ik denk: Wat doe ik hier eigenlijk, ik kan de artiest op het podium niet eens zien. (lacht) Tja, denk je dan, we zijn er toch maar weer bij.”

Gewoon op YouTube

Ann ‘Doortje’ Tuts (54) vraagt zich ook af wat mensen drijft om 24 uur lang naar afleveringen te kijken die ze al in een veelvoud gezien hebben. “Terwijl je al die afleveringen gewoon op YouTube vindt. Het zal een kwestie van groepsgevoel zijn. Dat je naast elkaar zit en als eerste probeert te voorspellen wie in de aflevering wat gaat zeggen. Ik hoor dat er mensen zijn die kijken om te ontstressen, dat ouders het hun kinderen laten zien voor het slapengaan. Ikzelf kijk zelden tv voor ik ga slapen. Voor mij is tv geen slaappil, ik wil net opgepept worden door wat ik op tv zie. Maar vijfduizend mensen in de cinema: het blijft straf”.

Prachtig moment: acteurs ‘FC De Kampioenen’ ontmoeten cast van ‘Down the road’
De acteurs van ‘FC De Kampioenen’ gingen de fans groeten die in de bioscoop 24 uur lang naar de serie kwamen kijken. Foto: © VRT - Thomas Geuens

Marijn ‘Boma’ Devalck vierde gisteren zijn 68-jarige verjaardag op de bus. “Met Spa rood, dan zitten er toch bubbels in. (lacht) Ik gebruik het woord unicum niet snel, maar ik denk dat deze marathon er wel een is. Ik denk dat het succes van FC De Kampioenen echt ongeëvenaard is. Ik zou zo’n marathon trouwens niet kunnen volhouden. Ik val voor de tv altijd héél gauw in slaap. Na het eten heb ik altijd mijn kwartiertje voor de spijsvertering nodig. En dat kwartiertje vul ik met een dutje.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees