Sporting supporters nemen afscheid in schoonheid maar aanvoerder Overmeire is strijdvaardig

Duizenden fans geloven in toekomst Sporting Lokeren:“Een Feniks krijg je niet kapot”

Lokeren -

De supporters van Sporting Lokeren hebben zondagmiddag (voorlopig ?) in stijl afgenomen van de Jupiler Pro League. De actie #WijZijnLokeren bracht alvast een paar duizend fans op de been die op de Markt een hele namiddag voor ambiance zorgden.

De organisatoren van de actie hebben woord gehouden. De Markt was omgetoverd tot een fandorp met de veel animatie, de plaatselijke horeca had de handen in elkaar geslagen en op het podium gaven de dj's het beste van zichzelf.

“Enkele jaren geleden stonden we hier ook. Toen om te feesten met de beker van België die we hadden gewonnen. Nu staan we hier dus opnieuw. Ik herinner me nog de woorden die onze toenmalige sportieve directeur Willy Reynders sprak. Hij vergeleek onze club toen met een Feniks. Ik ben eens gaan opzoeken wat dat betekent en ik moet hem gelijkgeven. Een Feniks is een figuur uit de oude Griekse mythologie en die nadat ze verbrandt, steeds weer herrijst uit zijn as. Wel, dat zal ook met ons gebeuren. Lokeren mag nu misschien wel tot as herleid zijn maar we keren terug,” beloofde Overmeire aan de duizenden supporters.

Ook trainer Glenn De Boeck sprak een boodschap van hoop. “Ik loop al vele jaren rond in het voetbal maar dit evenement bewijst dat deze club een ziel heeft. Ik haal graag het voorbeeld van KV Mechelen aan. Die club was enkele jaren geleden ook zogezegd dood en begraven. Maar de supporters hebben toen de rug gekromd en dankzij hen is de club weer herboren. Kijk maar waar ze nu staan. Ik ben er zeker van dat dit in Lokeren ook kan. Als het kan, wil ik hier ook graag aan meewerken.”

En toen was het feest. Met animator Bart Van Avermaet, met dj Dirk Stoops, met Lokerse paardenworsten, Lokers gebak en uiteraard veel bier.

Rond 16 uur trok de hele bende, die intussen volgens de organisatoren zowat 2.000 mannen en vrouwen telde, tussen de regendruppels en hagelbollen door in de richting van het Daknamstadion waar ze het feest verder ging in de kantines en nadien uiteraard ook op het veld. Want nog voor de uitslag bekend was: de Lokeraar was sowieso de grote winnaar van de dag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio