Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Jonge vrouw (27) verongelukt: geïntoxiceerde bestuurder had voorrang moeten verlenen

Jonge vrouw (27) verongelukt: geïntoxiceerde bestuurder had voorrang moeten verlenen

De bestuurder van de wagen had de vrouw mogelijk niet opgemerkt, want er was genoeg plaats om elkaar te kruisen op de wegversmalling. Foto: mvn

Brugge / Assebroek -

De 27-jarige Emmy D.V. is zaterdagochtend om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval in Assebroek, een deelgemeente van Brugge. De jonge vrouw botste met haar bromfiets frontaal tegen een wagen aan een wegversmalling.

Het tragische ongeval gebeurde even voor 7 uur in de Odegemstraat. Emmy D.V. was met haar bromfiets op weg naar haar werk in het AZ Sint-Lucas in Brugge. “Toen ze niet op tijd kwam, roken de collega’s al onraad”, zegt algemeen directeur Nico Dierickx.

LEES OOK. Vrouw (27) op bromfiets overleden na frontale botsing met wagen

Emmy reed met haar bromfiets langs de Odegemstraat toen ze frontaal botste met een wagen. Dat gebeurde ter hoogte van een wegversmalling waar de rijbaan slechts één vak breed is.

De 30-jarige A.V., de bestuurder van de wagen, legde een positieve ademtest af, maar was niet dronken. Volgens onze informatie had de man uit Assebroek wel meer dan één promille alcohol in zijn bloed. Dat is twee keer meer dan de toegelaten hoeveelheid. Hij zou na een avondje stappen enkele uren geslapen hebben en daarna weer achter het stuur gekropen zijn.

De klap was enorm. Zowel de bromfiets als de wagen liepen heel wat schade op. De jonge vrouw belandde op de rijbaan en was wellicht op slag dood. De hulpdiensten werden verwittigd en probeerden haar nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden na te gaan. Uit zijn eerste bevindingen bleek dat de bromfietsster voorrang had. De bestuurder van de wagen reed wellicht wat te snel en had dus gedronken.

“Er was sprake van alcoholintoxicatie, maar hij was niet in staat van dronkenschap”, verduidelijkt het parket.

Ook het slachtoffer reed mogelijk iets sneller dan toegelaten was in de zone 30. Wellicht merkte de bestuurder van de wagen haar niet op, want er was wel degelijk genoeg plaats om elkaar zonder problemen te kruisen.

Op het werk van Emmy D.V. sloeg het nieuws afgelopen weekend in als een bom. Emmy werkte in het AZ Sint-Lucas op de hoteldienst. “De verslagenheid bij haar collega’s is heel groot”, zegt de algemeen directeur. “Emmy had een opgewekt karakter en lag heel goed in de groep. Wij zijn meteen met drie mensen van de directie naar haar collega’s gegaan en er werd ook psychologische bijstand verleend.” Emmy woonde tijdens verbouwingswerken tijdelijk weer bij haar vader in het centrum van Brugge.

Het beste van Enkel voor abonnees