Uiterst gewelddadige inbreker moet 17 jaar cel in: hij bedreigde moeder en dochter met een mes, sloeg bewoner met staaf

Halle / Kraainem -

Het Brusselse hof van beroep heeft een gewelddadige jonge inbreker veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar. De jongeman, die amper 20 jaar oud is, was betrokken bij drie inbraken en evenveel pogingen en ging daarbij uitermate gewelddadig te werk. Zo was een achtjarige jongen er getuige van hoe zijn grootvader verschillende messteken kreeg, terwijl bij een andere inbraak een slachtoffer meermaals met een ijzeren staaf op het hoofd werd geslagen en in coma belandde.

Eind 2016, begin 2017 vonden in de politiezone Zennevallei (Beersel/Halle-Sint-Pieters-Leeuw) verschillende home-invasions plaats. De eerste daarvan vond op 29 november plaats, in Beersel, toen de verdachte en een minderjarige kompaan een woning binnendrongen en de bewoners, een moeder en haar dochter, bedreigden met een mes. Enkele dagen later, op 2 december 2016, sloegen dezelfde daders toe in Halle. Na een eerste mislukte poging konden ze een woning in de deelgemeente Lembeek binnendringen. Toen één van de bewoners zich verzette, werd hij neergeslagen met een ijzeren staaf, terwijl zijn echtgenote bedreigd werd met een mes.

Op 4 december kreeg een bejaard koppel in Waterloo dan de twee inbrekers over de vloer. De man des huizes zwaaide met een revolver om hen weg te jagen, maar werd voor de ogen van zijn achtjarige kleinzoon neergestoken. Ook in Kraainem sloeg het tweetal nog toe.

De minderjarige verdachte werd korte tijd later geplaatst in een gesloten instelling, maar is daaruit al gevlucht. Zijn meerderjarige kompaan werd pas in maart 2017 gearresteerd en beweerde zich niet te kunnen herinneren dat hij ooit geweld had gebruikt.

De correctionele rechtbank veroordeelde hem in december 2017 tot 17 jaar cel en het Brusselse hof van beroep heeft die straf nu bevestigd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees