Man (57) vastgebonden met snoeren door overvallers, zijn vrouw merkt niks en slaapt door

Tienen -

In Tienen is in de nacht van zondag op maandag een koppel vijftigers het slachtoffer geworden van een home-invasion. De vrouw van het koppel sliep door de feiten heen maar haar echtgenoot werd door verschillende personen vastgebonden, waarna de daders ervandoor gingen met een niet onaanzienlijke buit. Dat meldt het Leuvense parket.

De feiten vonden afgelopen nacht rond 3 uur plaats in een woning aan de Sint-Truidensesteenweg in Tienen. De bewoner, een 57-jarige man, merkte op dat moment verschillende personen op in zijn slaapkamer. Hij trapte in de richting van de indringers maar werd onmiddellijk overmeesterd en aan handen en voeten vastgebonden aan het bed met de snoeren van de wekkerradio en het strijkijzer. Bovendien werd de man gekneveld met een hoofdkussen. Volgens het slachtoffer had hij wel vijf à zes personen gezien die onderling een taal spraken die hij niet kende.

De daders gingen uiteindelijk aan de haal met een onbekend aantal juwelen, twee fardes sigaretten en een lege brandkoffer. Na hun vertrek kon het slachtoffer zich snel bevrijden en zijn echtgenote wekken, die door de feiten heen had geslapen. De man stelde vast dat een raamdeur was opengebroken.

De politie werd verwittigd. Zowel de lokale recherche van PZ Getevallei, de FGP Leuven als het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse. Het parket van Leuven leidt het onderzoek. Voorlopig is er geen spoor van de daders.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees