Van titelambities lijkt bij Anderlecht geen sprake: “We moeten realistisch zijn” (al is er de hoop door titel van 2014)

Van titelambities lijkt bij Anderlecht geen sprake: “We moeten realistisch zijn” (al is er de hoop door titel van 2014)

Foto: BELGA

Brussel -

RSC Anderlecht start de play-offs zaterdag 30 maart op verplaatsing bij leider Racing Genk. “We kunnen de kloof dus meteen tot drie punten verkleinen”, verklaarde teammanager Gunter Van Handenhoven. “Het kan natuurlijk negen punten worden ook...”

REACTIES.Genk beschouwt zichzelf niet als titelfavoriet, Antwerp heeft er zin in, Gent wil beker winnen: “Op papier het gemakkelijkste”

“Of het een goede zaak is om bij de leider te beginnen, zullen we pas achteraf weten. Het is moeilijk om daar nu iets over te zeggen. Alleszins zullen we er meteen moeten staan. Beslissend zal het nog niet zijn, maar het is duidelijk dat je je met een achterstand van zes punten niet veel misstappen kan veroorloven.”

Anderlecht beleeft een moeilijk seizoen en sloot de reguliere competitie pas als vierde af. “Het doel was ons te plaatsen voor Play-off I. We hebben daar enkele finales voor moeten spelen. Vanaf nu wordt elke match een finale. We gaan elke match voluit gaan. Druk is er bij Anderlecht altijd, maar we gaan niet over de titel spreken. We moeten realistisch zijn, een Europees ticket is wel een uitgesproken doel. Zelden wint een club met een grote achterstand toch nog het kampioenschap, maar het is ons wel al eens gelukt, met Besnik Hasi in 2014. We moeten gewoon proberen zo veel mogelijk matchen te winnen.”

Sterkhouders Adrien Trebel en Landry Dimata zijn voorlopig nog buiten strijd. “Maar allebei zijn ze op de goede weg. Ik hoop hen in de play-offs nog aan het werk te zien.”

KALENDER PLAY-OFF 1.Standard en Antwerp trappen op 29 maart play-off I op gang, eerste clash tussen Genk en Club Brugge op speeldag 4

DOE MEE.De grote ‘wat weet u van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League’-quiz

Aflevering 13: Ref Van Driessche over de vloer, Anderlecht onder vuur Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.