Takeldienst redt reebok op oprit E19

Schoten -

Takeldienst VDC uit Wuustwezel kreeg maandagmorgen wel een heel bijzondere oproep. Een reebok was op de oprit van de E19 aan de Kleine Bareel in Schoten terechtgekomen. Mogelijk was het dier aangereden door een auto.

Rond half acht kreeg de takeldienst een melding voor een reebok die aan een vangrail op de oprit aan Kleine Bareel lag. “In eerste instantie dacht ik dat het om een dood diertje zou gaan”, zegt zaakvoerder Jonas Van De Cloot. “Maar bij aankomst zag ik dat het zijn hoofd omhoog tilde. Ik vermoed dat het diertje een slag heeft gehad maar dat het toch nog sterk genoeg was om bij bewustzijn te blijven. Het was absoluut een sterk beestje.”

De man nam meteen contact op met de meldkamer, die op haar beurt de dierenbescherming verwittigde. Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren Brasschaat/Kapellen (VOC) kwam ter plaatse en bekommerde zich om de reebok. In het opvangcentrum werd de reebok onderzocht maar het dier had geen verwondingen. “We hebben het even in slaap gedaan en naar het bos gebracht”, klinkt het daar. “In het bos is het, onder toezicht, weer wakker geworden. Naar omstandigheden is dit dus een happy end.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees