Allereerste afvaller in ‘De mol’ moest al na enkele dagen naar huis: valt dat niet op? En hoe bewaarde Liesbeth haar geheim?

Allereerste afvaller in ‘De mol’ moest al na enkele dagen naar huis: valt dat niet op? En hoe bewaarde Liesbeth haar geheim?

Liesbeth viel dit seizoen als eerste af. Foto: carlo coppejans

Zondagavond zagen we hoe Liesbeth De Pilleceyn (41) als eerste haar koffers moest pakken in ‘De mol’. Voor haar zit het spel erop, en zij moet na amper drie dagen Vietnam verlaten. Maar hoe gaat het dan verder? Terug naar huis met vensters en deuren dicht om de afloop van het spel maar niet op voorhand te verklappen? Of veertien dagen in een all-in blijven hangen in Azië om de tijd te doden? “Dat hangt van kandidaat tot kandidaat af”, zeggen de programmamakers.

LEES OOK. Eva is de mol, Axel heeft een probleem en even leek het ‘Temptation island’: dit viel onze ‘De mol’-watcher op

Wie deelneemt aan De mol, moet zijn kandidatuur uiterst geheimhouden. Dat zijn de regels van het spel. Wanneer ze naar de opnamelocaties vertrekken, verzinnen ze smoesjes voor hun omgeving. Dat ze drie weken vrijwilligerswerk gaan doen of naar Nepal trekken bijvoorbeeld.

Niet verdacht

Maar dan kan je natuurlijk na drie dagen niet ineens weer opduiken. Dat zou argwaan wekken. “In dat geval worden er, samen met de kandidaat, een aantal mogelijkheden bekeken”, aldus Lies Maesschalck van SBS Belgium. “Het is niet zo dat we hen ergens in een afgelegen hutje stoppen. Soms maken ze er gebruik van om er nog twee weekjes Tenerife achteraan te plakken met hun partner.”

Die partner maakt meestal deel uit van het vertrouwensnetwerk van de kandidaten. “Dat bestaat meestal maar uit een man of twee. We willen de geheimen van het programma zo goed mogelijk bewaren. Vandaar ook dat de afgevallen kandidaten niet meteen terugkeren naar België. Zolang de opnames lopen, zorgen ze dat hun alibi in stand gehouden wordt.”

MOL POLL. Wie is volgens jou de mol?

Liesbeth mag dan wel de eerste afvaller van het seizoen zijn, ze stond de dag na haar laatste opname niet terug bij de bakker in Oostakker. Ook zij koos ervoor om niet meteen naar huis terug te keren, om de afloop van haar avontuur in 'De mol’ niet te verklappen. Aansluitend met de opnames nam ze even vakantie in het buitenland.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S