Wat een bevalling: vrouw zet in amper 9 minuten een zesling op de wereld

Wat een bevalling: vrouw zet in amper 9 minuten een zesling op de wereld

Thelma Chiaka en haar dokters, na de bevalling. Foto: Facebook

Een Texaanse vrouw is zondag in no time moeder geworden van 6 kinderen. Thelma Chiaka beviel in Houston van een zesling in amper tien minuutjes tijd.

Een gemiddelde bevalling duurt al snel meer dan 7 uur. Maar voor Thelma Chiaka vloog de tijd: tussen 4.50 uur en 4.59 uur waren haar zes kinderen allemaal al ter wereld gekomen. De vrouw kreeg een tweeling meisjes: Zina en Zuriel. De namen van de twee jongenstweelingen zijn nog onbekend. De baby’s waren bij de geboorte wel erg klein: de lichtste woog amper 780 gram, de zwaarste 1,5 kilogram. Toch is alles goed met moeder en kinderen, laat het ziekenhuis nog weten. De kindjes worden verder opgevolgd op de afdeling neonatologie.

Meerlingen zijn sowieso erg uitzonderlijk. De kans dat je zwanger wordt van een zesling is één op de 4,7 miljard. Toch is het straffe verhaal van de Amerikaanse geen record. De grootste meerling werd in de VS geboren: de toen 33-jarige Nadya Suleman zette een achtling ter wereld in vijf minuten tijd. Alleen gebeurde dat met een geplande keizersnede.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees