Jonge bokser riskeert jaar cel voor slagen die een van slachtoffers bijna het leven kostte: “Hij was echt uit op een vechtpartij”

De Vismarkt van Ieper was de afgelopen maanden vaak het decor van grote vechtpartijen en incidenten. Foto: PTB

Ieper / Menen / Heuvelland -

Bokser L. P. (19) uit Menen riskeert één jaar cel met uitstel voor opzettelijke slagen en verwondingen aan vier mensen. De klappen vielen in de zomer van vorig jaar in Ieper.

De feiten gebeurden op 25 augustus vorig jaar. “Het strafdossier is heel duidelijk door de camerabeelden: alleen de beklaagde deelde klappen uit. Mijn cliënt wou tussenkomen in een discussie en incasseerde vanuit het niets zware klappen tegen het hoofd. Er was geen enkele aanleiding”, aldus de advocaat van een 26-jarige man uit Nieuwkerke, die naar de Ieperse rechtbank kwam om zich burgerlijke partij te stellen in de zaak.

Bloedingen

“Mijn cliënt liep bloedingen op ter hoogte van zijn hersenstam, zijn leven hing aan een zijden draadje. Hij was maanden arbeidsongeschikt, maar werkt ondertussen opnieuw voltijds. Tot op vandaag is hij nog altijd in nabehandeling.”

Het slachtoffer vroeg een provisionele schadevergoeding van ongeveer 18.000 euro. “De beklaagde is niet aan zijn proefstuk toe. Hij moest al eens even in de cel verblijven na zijn betrokkenheid in een vechtpartij in Menen”, zo klonk het nog in de rechtbank.

Ook twee andere slachtoffers stelden zich burgerlijke partij. “Het is een schande dat je niets meer kan gaan drinken met vrienden zonder aangevallen te worden”, aldus hun advocaat.

“Mijn cliënte stond met een vriendin buiten en werd lastiggevallen door de beklaagde. Hij bleef haar aanspreken, ook al vroeg ze meermaals om met rust te worden gelaten. Uiteindelijk kreeg ze een pint over zich heen en een vuistslag in het gezicht. En dat van een getrainde bokser. Deze man was al de hele avond uit op een vechtpartij.”

Heel agressief

P. gaf de feiten toe. “Als ik drink, word ik heel agressief. Sinds de feiten heb ik niet meer gedronken en waren er geen incidenten. Ik schrok enorm van de zware gevolgen, want ik wou geen dode op mijn geweten.”

P. excuseerde zich op vraag van de rechter tegenover de man uit Nieuwkerke en vroeg om de gevraagde straf te milderen tot een werkstraf.

Het vonnis valt op 1 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees