Knipcamera’s zullen ook boeven helpen op te sporen

Knipcamera’s zullen ook boeven helpen op te sporen
Gent -

De Stad Gent wil de 32 camera’s die in Gent staan om verkeersovertredingen vast te stellen, in de toekomst ook gebruiken om gejatte nummerplaten en gestolen wagens op te sporen.

Gent beschikt over 35 ANPR-camera’s die nummerplaten kunnen herkennen. Twee ervan staan in de haven opgesteld, 32 andere worden door het Mobiliteits­bedrijf gebruikt om verkeers­inbreuken vast te stellen aan de toegangspoorten en knips van het circulatieplan, en één mobiele ANPR-camera wordt door de politie gemiddeld vier keer per week ingezet door het overlastteam. De politie kan de beelden van al die camera’s altijd opvragen om een crimineel feit op te lossen.

Gemeenteraadslid Siegfried Bracke (N-VA) merkte gisteravond in de commissie Algemene Zaken op dat onlangs in het Gentse 150 nummerplaten waren gestolen. “Het moet met al die camera’s toch een makkie zijn om die gestolen nummerplaten op te sporen?”, vroeg hij zich af.

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) antwoordde dat het inderdaad de bedoeling is om alle ANPR-camera’s in te zetten bij het opsporen van geseinde en onverzekerde voertuigen.

“Momenteel worden de technische en juridische vraagstukken daarrond onderzocht.”

De burgemeester kon echter niet zeggen wanneer de ANPR-camera’s effectief permanent criminelen zullen helpen op te sporen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio