Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Daders van home-invasion zijn nog spoorloos

Overvallers binden bewoner vast aan bed met snoeren van wekkerradio en strijkijzer

Tienen

-

Langs de Sint-Truidensesteenweg in Tienen werd een echtpaar in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer van een home-invasion. De daders bonden de man vast en gingen aan de haal met juwelen, sigaretten en een lege brandkoffer. De vrouw merkte niets van de overval en bleef slapen.

Het was een nacht om snel te vergeten voor een echtpaar dat langs de Sint-Truidensesteenweg woont. In de nacht van zondag op maandag kregen ze in het holst van de nacht enkele overvallers over de vloer die driest te werk gingen. Rond 3 uur 's nachts merkte de man van het echtpaar verschillende silhouetten op in zijn slaapkamer. Voor hij goed en wel besefte wat er aan het gebeuren was, werd hij door de verschillende personen aan zijn bed vastgebonden.

Kussen gebruikt

“De 57-jarige bewoner trapte nog in de richting van de figuren, maar werd onmiddellijk in bedwang gehouden”, klinkt het bij het parket van Leuven. “Dat deden de individuen door de man met zijn handen en zijn voeten vast te binden aan het bed. Daarvoor gebruikten ze de snoeren van de wekkerradio en het strijkijzer. Daarna werd het gezicht van het slachtoffer nog afgeschermd met een kussen, zodat hij niet kon zien wat er exact gebeurde. De vrouw van het slachtoffer werd tijdens de feiten niet gewekt.”

Aanzienlijke buit

“De man zou vijf tot zes personen gezien hebben in zijn slaapkamer”, aldus het parket van Leuven. “Volgens hem zouden de daders onderling een taal gesproken hebben die het slachtoffer niet kon thuisbrengen. Ze gingen daarna aan de haal met een tot nog toe onbekend aantal juwelen, twee fardes sigaretten en een lege brandkoffer. Toen de daders weg waren, kon het slachtoffer zich snel bevrijden en merkte hij dat een raamdeur was opengebroken. De lokale recherche van de zone Getevallei, de federale gerechtelijke politie van Leuven en het labo kwamen ter plaatse.”

Parket van Leuven “De vrouw van het slachtoffer werd tijdens de feiten niet gewekt”

De slachtoffers van de home-invasion wilden liever niet reageren. De daders zijn blijkbaar erg stil en zorgvuldig te werk gegaan, want verschillende buren – zowel naast de woning van de slachtoffers, als aan de andere kant van de straat – hadden niets opvallends opgemerkt in de nacht van zondag op maandag. Het parket van Leuven leidt het onderzoek. Voorlopig is er nog geen spoor van de daders.

Het beste van Enkel voor abonnees