ISIS dreigt met vergelding voor aanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland

ISIS dreigt met vergelding voor aanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland

Een politieagent houdt de wacht aan de Al Noor-moskee in Christchurch. Foto: AP

Na de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland heeft terreurgroep ISIS wraak gezworen. De “leiders van de ongelovigen” hebben slechts krokodillentranen gelaten voor de slachtoffers van het bloedbad, zegt ISIS-woordvoerder Abu al-Hassan al-Muhadschir in een audioboodschap.

De echtheid van de ruim veertig minuten durende monoloog kan niet geverifieerd worden. Ze werd wel via de gebruikelijke kanalen van ISIS op sociale media verspreid.

Bij een aanslag op twee moskeeën bracht de vermoedelijke dader Brenton Tarrant (28) vrijdag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch 50 personen om het leven. Ook worden ruim 30 gewonden nog in het ziekenhuis verzorgd. De Australische rechts-extremist riskeert een levenslange gevangenisstraf wegens meervoudige moord.

De ISIS-woordvoerder bedreigde in zijn audioboodschap ook de VS en hun bondgenoten voor hun offensief tegen ISIS in Syrië. Koerdisch geleide troepen, met steun van een internationale coalitie tegen ISIS, vallen op dit moment het laatste ISIS-bolwerk in het door burgeroorlog verscheurde land aan. Enkele honderden ISIS-strijders zijn in de stad Baghuz omsingeld.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees