Na Gent Jazz en Jazz in het Park nu ook Belgian Jazz Now

Gent krijgt er een derde jazzfestival bij

Gent krijgt er een derde jazzfestival bij

Foto: if

Gent - Bovenop Ghent Jazz en Jazz in het Park krijgt Gent er een derde jazzfestival bij. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april concerteren 26 Belgische jazzgroepen, waaronder nogal wat Gentse, in de Handelsbeurs en nog 5 andere locaties.

In de Handelsbeurs vindt op 5 en 6 april de eerste editie plaats van Belgian Jazz Now. Dat is een showcasefestival waarop de organisatoren een staalkaart van Vlaams en Waals jazztalent tonen aan een publiek van internationale concertorganisatoren. Overdag zijn er lezingen over jazz, 's avonds spelen in de Handelsbeurs telkens vier groepen een concert van 40 minuten. Belgian Jazz Now is ook toegankelijk voor het publiek. Tegelijk en aansluitend met Belgian Jazz Now zijn er elders in de stad nog op vijf locaties allerlei jazzconcerten.

"Er is in België een enorm potentieel aan groepen die voldoende kwaliteit hebben om internationaal te gaan. Zoveel, dat wij met vijf Gentse organisatoren die met jazzmuziek bezig zijn de handen in elkaar sloegen om in overleg met de organisatoren van Belgian Jazz Now een nachtelijk verlengstuk aan het festival te breien. Het feit dat die internationale concertorganisatoren toch in Gent zijn is een perfecte gelegenheid om hen veel meer te tonen dan de acht groepen die in de Handelsbeurs optreden" vertelt Wout Van Putte van Zephyrus Records.

"We willen met Belgian Jazz Late Night echt complementair zijn aan Belgian Jazz Now. Een betere kans om iets te doen aan het ondertussen achterhaalde imago dat jazz een beetje oubollig zou zijn krijgen we denk ik niet", aldus Van Putte, die ondermeer bands als TaxiWars (Tom Barman), Bram De Looze, Too Noisy Fish, John Ghost en Jamaican Jazz Orchestra aankondigt. De concerten vinden plaats in Trefpunt, Bar Lume, Club Telex, Bar Mirwaar en Hot Club De Gand. De concerten in zalen zijn betalend, die in cafés gratis.

Beglian Jazz Now en Belgian Jazz Late Night: op vrijdag 5 en zaterdag 6 april. Alle info op www.handelsbeurs.be en www.belgianjazzlatenight.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio