Vrouw krijgt week voor huwelijk dramatisch nieuws, maar houdt het stil om dat niet te verpesten

Vrouw krijgt week voor huwelijk dramatisch nieuws, maar houdt het stil om dat niet te verpesten

Foto: rr

Ze zou het leven van haar verloofde verpesten, dacht Charlotte Drake toen ze hem een week voor hun huwelijk voorstelde om hun trouw af te gelasten. De Britse vrouw had net te horen gekregen dat ze aan kanker leed, maar Luke wilde van geen afgelasting weten. Ze trouwden, maar hielden de ziekte geheim voor de gasten. Vier jaar later is Charlotte er helemaal bovenop en hebben ze zelfs een kindje gekregen.

Het kwam als een complete verrassing voor Charlotte Drake (34) toen ze in mei 2014 te horen kreeg dat ze borstkanker had. “Ik kan het nog altijd niet geloven”, zegt ze in The Mirror. “Toen de diagnose gesteld werd, was ik 30 jaar. Ik rookte niet, dronk bijna niet, was heel gezond en er was in mijn familie geen geschiedenis met de ziekte.”

Wat het allemaal nog net iets erger maakte, was dat ze een week later zou trouwen met haar verloofde Luke. “Net voor ik naar het ziekenhuis ging voor de resultaten van het onderzoek, was ik nog op het internet naar trouwkledij aan het kijken. Een uur later kreeg ik te horen dat ik kanker had.”

Paniekaanval

Ze dacht dat haar leven voorbij was, vertelt ze. “En dus zei ik tegen Luke dat ik vond dat we niet moesten trouwen. Ik vond dat ik zijn leven ruïneerde door hem zijn trouwdag af te pakken. Maar hij vatte het geweldig op en zei me dat we hoe dan ook gingen trouwen.”

Zenuwachtige dagen volgden voor Charlotte. “Ik was helemaal niet bezig met of ik wel in mijn kleed zou passen. Ik wist dat mijn leven aan een zijden draadje hing. Daardoor heb ik een paniekaanval gekregen en heeft mijn moeder me naar het ziekenhuis gebracht. Een specialist in borstkanker was daar, en boekte me in voor een operatie drie dagen na het huwelijk. Daar hebben we onze huwelijksreis voor uitgesteld.”

Geheim

De twee vertelden het slechte nieuws alleen aan haar ouders, haar zus en de bruidsmeisjes. Voor de gasten hielden ze het geheim. “Het was een moeilijke ochtend. Het was de dag waar ik al jaren van droomde, en ik had kanker. Maar ik slaagde erin om mijn verdriet af te schudden en door te gaan. Ik ben heel trots op hoe we die dag doorgekomen zijn. We hebben allemaal heel de dag gelachen.”

De tumor werd drie dagen later weggehaald en na nog wat operaties en behandelingen liet de kankervrije Charlotte haar borsten weghalen. “Dan moest ik niet meer piekeren over de kanker die zou kunnen terugkomen. Mijn chirurg legde me uit dat dat ook na het weghalen van de borsten nog steeds kon, maar ik wilde het.”

Henry

Het ging nadien steeds beter met Charlotte. Ze wilde niets liever dan een kind met Luke, maar op de natuurlijke manier lukt het niet. Via IVF wel: ze zijn vandaag ouders van een zeven maanden oude zoon Henry.

Bijna vijf jaar na het huwelijk deelt Charlotte haar verhaal met de wereld om mensen wakker te schudden. “Wees alert voor borstkanker. Mijn moeder heeft me altijd geleerd van ervoor op te letten. Ze heeft mijn leven gered.” Ze zamelt nu geld in via een wandeling voor Pink Ribbon. Steunen kan hier.

Play

bekijk ook

Blote Evi Hanssen vraagt én krijgt aandacht voor borstkankeronderzoek

Jongetje (5) gaat helemaal uit de bol op Michael Jackson om einde van kankerbehandeling te vieren

Collega’s van oncoloog die zelf kanker heeft, steken hem een hart onder de riem

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees