Lichaam 29-jarige bouwvakker in oktober 2000 gevonden op parking in Sint-Niklaas

Na 18 jaar doorbraak in cold case: verdachte opgepakt voor dood Jens De Block

Sint-Niklaas / Buggenhout -

De federale politie van Dendermonde heeft een verdachte opgepakt voor de dood van Jens De Block uit 2000. Het levenloze lichaam van de 29-jarige bouwvakker werd toen gevonden op een parking in Sint-Niklaas. Een 43-jarige verdachte uit Buggenhout wordt dinsdag voor de onderzoeksrechter geleid, meldt het parket van Oost-Vlaanderen in een persbericht.

Na 18 jaar doorbraak in cold case: verdachte opgepakt voor dood Jens De Block
Foto: BELGA

Bouwvakker Jens De Block (toen 29) uit Kieldrecht werd zondagochtend 22 oktober 2000 om 6.40 uur dood aangetroffen op een parking aan de Houtbriel in Sint-Niklaas. De man werd in het gezicht verwond met een stukgeslagen bierglas en kreeg ook twee messteken in de nek. Een van die messteken haalde een slagader open en was dodelijk. De moordenaar of moordenaars probeerden ook met een mes in het been van hun slachtoffer te steken maar hun wapen raakte niet door het stevige motorpak.

Het onderzoek van de toenmalige Federale Gerechtelijke Politie Dendermonde kon geen verdachten aanwijzen.

Maar meer dan 18 jaar na de dood van Jens De Block kon maandag toch een verdachte opgepakt worden, meldt het parket van Oost-Vlaanderen dinsdag. Die doorbraak in deze cold case komt er volgens het parket nadat de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen, samen met het parket, het dossier opnieuw onderzocht heeft.

Via moderne technieken is het tot een doorbraak gekomen, aldus het parket. Een 43-jarige verdachte kon maandag in Buggenhout worden opgepakt. De man wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die zal beslissen over zijn aanhouding.

Het onderzoek naar eventuele mededaders loopt ondertussen nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees