Yannick Mertens staat in tweede ronde van Challenger Rijsel

Yannick Mertens staat in tweede ronde van Challenger Rijsel

Mertens klopte Furness. Foto: Photo News

Yannick Mertens (ATP 441) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Franse Rijsel (hard/46.600 euro).

De 31-jarige Brusselaar, die een kwalificatieronde moest afwerken, haalde het in twee sets van de 20-jarige Fransman Evan Furness (ATP 420), die een wildcard kreeg. Het werd 6-0 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 22 minuten.

In de zestiende finales treft Mertens met de 25-jarige Grégoire Barrère (ATP 120) opnieuw een Fransman. Die was als derde reekshoofd vrij in de eerste ronde.

Arthur De Greef (ATP 176) is als zestiende reekshoofd eveneens bye in de openingsronde. De 26-jarige Brusselaar ontmoet in de tweede ronde de Italiaan Matteo Viola (ATP 246) of de Fransman Benjamin Bonzi (ATP 293).

In het dubbeltoernooi vormt Yannick Mertens een tandem met Niels Desein. Zij spelen dinsdagnamiddag in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer en de Slovaak Filip Polasek.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.