Bewoner krijgt urenlang klappen, dader riskeert dertig maanden cel

Bewoner krijgt urenlang klappen, dader riskeert dertig maanden cel

Themabeeld. Foto: rr

Turnhout / Duffel -

Arvid H. (37) uit Duffel riskeert een effectieve gevangenisstraf van dertig maanden omdat hij in 2017 een man in Turnhout urenlang in elkaar had geslagen. “Het ging om gratuit geweld zonder enige aanleiding”, zei het Openbaar Ministerie.

Met de blote vuist, een schroevendraaier, een hamer en zelfs een kolenkit (een emmer voor kolen). Alle middelen waren goed voor Arvid H. om een oudere man – die in hetzelfde gebouw in Turnhout woonde – toe te takelen.

“Gedurende uren heeft de man het geweld moeten ondergaan. Hij mag blij zijn dat hij nog leeft”, zei meester Kathleen Crommen namens het slachtoffer. “De man liep een oogletsel en verwondingen aan de ribben, voorhoofd, armen, benen en pols op. Hij heeft nog veel schrik van de dader en wenst hem absoluut niet meer te zien.”

Contactverbod geschonden

De raadkamer legde H. na de feiten een contactverbod met het slachtoffer op maar dat werd volgens de verdediging vorig jaar geschonden. Openbaar aanklager Patti Broeckx vroeg een celstraf van dertig maanden en een boete van 1.600 euro. “De beklaagde liep al zestien veroordelingen op, waaronder voor slagen en verwondingen. Hij minimaliseert de feiten en besliste zelf om de begeleiding tegen zijn agressieprobleem stop te zetten”, schetste de aanklager. “Het ging om gratuit geweld, zonder enige aanleiding.”

Voor de verdediging was een straf met probatie-uitstel eerder op zijn plaats. “Hij heeft enorm veel spijt van wat hij heeft gedaan en wil hiervoor zijn excuses aanbieden. Intussen heeft hij een voltijdse job als koerier”, pleitte de advocate. Vonnis op 23 april.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio