Minister Ducarme erkent Genk als toeristisch centrum

Minister Ducarme erkent Genk als toeristisch centrum

Foto: Chris Nelis

Brussel / Genk -

Genk gaat voortaan als “toeristisch centrum” door het leven. Minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) heeft dinsdag een ministerieel besluit ondertekend dat die erkenning bekrachtigt. Een erkenning geldt voor het volledige grondgebied van de stad en laat toe dat winkeliers die dat willen, hun winkel op zondag kunnen openen.

De stad Genk hadden zelf een aanvraag ingediend om als toeristisch centrum te worden erkend en kreeg daarbij steun van de Vlaamse regering. Daarbij werd de nadruk gelegd op verschillende toeristische bezienswaardigheden. Denk aan het domein Bokrijk, het project C-mine, het Mijndepot, het stadion van KRC Genk en de technologische site THOR Park, naast parken en natuurreservaten.

Volgens minister Ducarme kon Genk aantonen dat het beschikte over investeringsprojecten en realisaties met het oog op de uitbreiding van het toerisme en dat de stad investeert in toeristisch-recreatieve producten en evenementen. Ze heeft ook een nieuwe website en app gelanceerd om haar toeristisch potentieel te behouden en ontwikkelen.

“Genk heeft niet alleen een fantastische voetbalploeg, het is ook een zeer aantrekkelijke stad, zowel voor de Belgische toeristen als de buitenlandse bezoekers”, reageert de minister. “De erkenning van het statuut van toeristisch centrum zal er concreet voor zorgen dat winkeliers die dat willen, zullen kunnen genieten van een flexibeler regeling voor de openingsdagen en -uren. Dat zal de interesse voor de stad versterken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio