De Wever viseert “yogasnuivers” die “criminele keten mee in stand houden”

De Wever viseert “yogasnuivers” die “criminele keten mee in stand houden”

Bart De Wever viseert ook de twintigers en dertigers die doordeweeks gezond leven, maar in het weekend coke gebruiken. Foto: BELGA

Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat de druggebruikers mee verantwoordelijk zijn voor het geweld in zijn stad. De Wever noemde het op Radio 1 “yogasnuivers” die mee “een criminele keten in stand houden”.

De Wever beseft dat het geweld in de marge van de drugsoorlog in zijn stad “niet snel zal verdwijnen”. Dus pakt hij uit met een aantal tijdelijke maatregelen om Antwerpen-Noord weer leefbaar te maken. Zo komen er tijdelijk systematische identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en meer cameratoezicht.

LEES OOK. Alweer een auto ontploft in Antwerpse wijk: de bewoners staan erbij, kijken ernaar en zijn het kotsbeu (N+)

Tegelijkertijd haalt de burgemeester hard uit naar de druggebruikers in de stad. “Wie drugs gebruikt, is wel degelijk moreel mee verantwoordelijk voor criminaliteit en geweld.” In De Wereld Vandaag op Radio 1 haalde hij hard uit naar de zogenaamde “yogasnuivers”. “Ik erger mij rot aan mensen die opkomen voor luchtkwaliteit, aan de yogasnuivers die er blijkbaar geen enkele moeite hebben dat ze een criminele keten in gang houden”, klonk het.

Doordeweeks gezond, in het weekend een lijn

De Wever haalde zijn inspiratie voor die term in Nederland, waar het in april vorig jaar voor het eerst werd gebruikt. Bedoeld wordt de twintigers en dertigers die doordeweeks erg gezond leven met yoga, smoothies en fitness, maar er geen problemen mee hebben in het weekend uit te gaan op drugs.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees