Pluchen protest tegen onveilig schoolverkeer

Pluchen protest tegen onveilig schoolverkeer

Hoeilaartse knuffeldieren kwamen maandag op straat. Foto: if

Hoeilaart -

Verschillende Hoeilaartse knuffeldieren zijn maandag op straat gekomen om de onveilige verkeerssituatie aan de Sint-Clemensschool aan te kaarten.

Een pluchen Plop en Samson, een kudde beertjes en een kleine roedel Vitamini's pronkten met kleurrijke slogans in hun pluizige pootjes, om chauffeurs te doen bezinnen over hun rijgedrag. De actie is georganiseerd door de lokale ouderraad, die op een ludieke manier het rijgedrag van bepaalde automobilisten willen aankaarten.

“De actie werkte, daar waar anders auto's normaal zonder verpinken het voetpad oprijden om een andere auto in te halen, konden ze nu niet anders dan remmen en geduld tonen”, zegt schepen van Mobiliteit Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart).

Volgens de schepen ligt het probleem vooral bij automobilisten die hun kind zo dicht mogelijk bij de schoolpoort willen afzetten. “Nochtans kan je op enkele honderden meters van de schoolpoort steeds je wagen kwijt”, zegt Muyldermans.

“We zien dat de onveiligheid vooral te wijten is aan chauffeurs die de verkeersregels overtreden. Wagens die parkeren waar het niet mag, maken het voor anderen lastig om er nog langs te komen. Die anderen kiezen dan op hun beurt vaak om over het voetpad te rijden. Daar zijn dan vooral de voetgangers en fietsers de dupe van.”

De schepen geeft mee dat de verkeersinrichting rond de school “natuurlijk altijd beter kan.”

“De volgende jaren plannen we nog aanpassingen aan de schoolomgeving, vooral dan rond Het Groene Dal en de zone tussen de twee Hoeilaartse scholen”, zegt de schepen. “Die aanpassingen zijn in de eerste plaats om de omgeving en mobiliteit beter af te stemmen op de zwakke weggebruiker. Auto's blijven best wat verder van de schoolpoort weg.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio