Twintiger slaat ex-werkgever met plank met spijkers

Oostende / Bredene -

Een 27-jarige jongeman uit Bredene moest zich dinsdagmorgen in de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij zijn ex-werkgever met een plank met spijkers aanviel.

O.V. werkte in 2013 even op uitzendbasis voor het weekblad Tips in Oostende. Zijn contract werd uiteindelijk niet verlengd, maar vier jaar later contacteerde hij zijn ex-werkgever toch nog eens. Hij belde hem op en eiste 300 euro die hij volgens hem nog moest krijgen voor overuren die hij presteerde. “Als het slachtoffer die tegen een bepaalde dag niet zou betalen, zou hij met een baseballknuppel en messen aan de poort staan”, zei de procureur. Een dag later herhaalde de jongeman via Facebook zijn dreigementen. Uiteindelijk stond hij op 24 januari 2017 ook effectief aan de poort. Hij had een houten plank met spijkers bij en viel zijn ex-werkgever daarmee aan. De man kon de slag afweren en kreeg de spijkers in zijn arm.

O.V. zelf beweert echter dat zijn ex-werkgever hem eerst met een tang aanviel en dat hij zich enkel heeft verdedigd. Een gebrek aan schuldinzicht volgens de procureur. Zij vorderde een gevangenisstraf van tien maanden of een werkstraf voor de twintiger.

“Hij had eerst niet door dat hij fout was”, gaf zijn advocaat toe. “Nu zit hier een andere jongeman. Hij is nog steeds kwaad, maar hij beseft dat hij fout gehandeld heeft. Wij hopen op een werkstraf.” Vonnis op 16 april.

Play

bekijk ook

Dit gebeurt er met ons lichaam wanneer we ons kwaad maken

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio