Loodzwaar raam valt tien verdiepingen naar beneden op dak van broodjeszaak: “We hebben heel veel geluk gehad”

Het raam kwam op het dak van de broodjeszaak terecht. De schade is enorm. Foto: Foto’s tlg

Blankenberge -

Een zwaar raam is dinsdagmiddag tijdens renovatiewerken op de Zeedijk in Blankenberge enkele tientallen meters naar beneden gevallen. Het raam kwam op een broodjeszaak terecht. Niemand raakte gewond.

Er waren dinsdagmiddag net twee klanten vertrokken uit broodjeszaak ‘t Baguetje op de Zeedijk in Blankenberge. Het enige personeelslid was er bezig met het opkuisen van hun tafel. “Plots hoorde ik buiten iemand roepen”, zegt hij. “En dan was er die enorme knal. Het plafond kwam letterlijk voor mijn ogen naar beneden.”

De knal was afkomstig van een loodzwaar raam dat van de tiende verdieping naar beneden was gevallen. Het appartement op de bovenste verdieping van residentie Iris wordt momenteel verbouwd. Daarvoor moest een groot raam naar boven gebracht worden. Dat gebeurde op een verhuislift. Maar om nog onbekende reden ging het raam aan het schuiven en viel het naar beneden.

Gelukkig kwam het ene personeelslid van de broodjeszaak er met de schrik van af. “Ik weet niet of ik er dood van zou geweest zijn. Maar het is wel vlak boven de kassa gevallen. En daar sta ik uiteraard best vaak. Ik stond er even voordien nog met die twee klanten. Ik denk dat we geluk hebben gehad dat het plat op het dak is gevallen. Anders had het de zaak helemaal vernield.”

Zeer ongelegen

Voor de uitbater komt het ongeval zeer ongelegen. Met de lente voor de deur komen ook de betere maanden er voor hem aan. Maar de schade binnenin de broodjeszaak is enorm. Het zal dan ook al snel enkele weken duren vooraleer alles opnieuw hersteld is. De man was dinsdag druk bezig en wenste niet dieper op het ongeval in te gaan.

“Een ongeluk is snel gebeurd. Dat is nu eenmaal zo”, zei Lesly Vandierendonck, zaakvoerder van een vijftal horecazaken naast elkaar op de Blankenbergse zeedijk.

De brandweer zakte ’s middags nog naar de zaak af om de grootste opkuiswerken te doen. Zij haalden het raam en het overige puin van het gehavende dak weg. Wie er voor de schade zal moeten opdraaien, is nog niet duidelijk, maar wellicht wordt dat een verzekeringskwestie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees