Twintiger slaat ex-werkgever met plank met spijkers

Twintiger slaat ex-werkgever met plank met spijkers
Oostende / Bredene -

Een 27-jarige man uit Bredene moest zich gistermorgen voor de correctionele rechtbank verantwoorden, omdat hij zijn ex-werkgever met een plank met spijkers aanviel. De jongeman deed dat omdat hij naar eigen zeggen nog geld van de man tegoed had.

O.V. werkte in 2013 even voor een bedrijf in Oostende. Zijn contract werd uiteindelijk niet verlengd, maar vier jaar later contacteerde hij zijn ex-werkgever toch nog eens. Hij belde hem op en eiste 300 euro die hij volgens hem nog moest krijgen voor overuren die hij presteerde. “Als het slachtoffer die tegen een bepaalde dag niet zou betalen, zou hij met een baseballknuppel en messen aan de poort staan”, aldus de procureur.

Een dag later herhaalde de jongeman via Facebook zijn dreigementen. Uiteindelijk stond hij op 24 januari 2017 ook effectief aan de poort. Hij had een houten plank met spijkers bij en viel zijn ex-werkgever daarmee aan. “De man kon de slag afweren, en kreeg de spijkers in zijn arm”, aldus de procureur, die een gevangenisstraf van 10 maanden of een werkstraf vorderde voor de twintiger. Vonnis op 16 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees