Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Via het dak kwamen ze de supermarkt binnen.atb

Daders maken gat in aluminium dak

Vermomde dief rooft voor duizenden euro's aan sigaretten uit warenhuis AD Delhaize

Tremelo

-

Bij een inbraak in warenhuis AD Delhaize in Tremelo is in de nacht van maandag op dinsdag voor duizenden euro's aan sigaretten gestolen. Het is niet bekend hoeveel daders er waren. Eén van de mannen was vermomd.

Zaakvoerder Mark Vereycken (54) van de AD Delhaize aan de Vel-donkstraat had dinsdag tot in de namiddag de handen vol met de administratieve rompslomp na de inbraak. De daders van wie op de camerabeelden slechts één man te zien is, maakten omstreeks 5 uur een gat in het dak van het warenhuis. Vervolgens werd een koord naar beneden gelaten, waarlangs een inbreker de winkelruimte binnendrong.

Om onherkenbaar te blijven voor de camera's had de man een nylon kous over het hoofd getrokken. Mogelijk belemmerde die het zicht van de inbreker, want hij bleek moeite te ondervinden om ter hoogte van de kassa's een opening in het dak te maken.

“Eerst hadden ze meters verderop een snede in het aluminium gemaakt. Daar hebben ze toch wel geblunderd”, zegt Mark. “Toen ik de alarmmelding kreeg, dacht ik eerst dat een leverancier op een plek was geweest waar hij niet moest zijn.” De camerabeelden toonden iets anders. “Op de beelden was te zien dat een buis van de verwarming en enkele plaatjes uit het plafond hingen. Buiten zag ik pakjes sigaretten liggen op de parking.”

Mark Vereycken Zaakvoerder AD Delhaize “Eerst hadden ze verderop een snede in het aluminium gemaakt. Daar hebben ze toch wel geblunderd”

De inbreker had twee laders opengebroken en de inhoud in een zak gestopt. Goed voor 10.000 euro aan sigaretten. Op een bepaald moment is dan het alarm in werking getreden, wat de inbrekers zenuwachtig maakte. Tijdens hun vlucht lieten ze heel wat pakjes sigaretten achter. Uiteindelijk hebben de dieven voor 4.000 euro aan rookwaren meegenomen.

Van de daders ontbreekt elk spoor. “De lokale recherche onderzoekt de zaak”, zegt een woordvoerder van politiezone BRT. “Aan de hand van het sporenonderzoek hopen we de daders te vinden. Op dit moment is niet duidelijk met hoeveel ze waren. Er zijn ook geen getuigen van de inbraak.”

Het is niet de eerste keer dat Ver-eycken zo bestolen wordt. “Het gebeurde tien jaar geleden ook al. Ook toen maakten ze een gat in het dak en werden sigaretten gestolen. Je zaak daartegen beveiligen, is bijna onmogelijk. Je kunt wel extra sensoren plaatsen. Maar als de dieven willen binnen geraken, sta je machteloos”, zegt Vereycken.

Eén dief had zich onherkenbaar gemaakt.atb

INFO

Het beste van Enkel voor abonnees