Jonge man die verdacht wordt van aanranding van Leuvense studente (24) meldt zichzelf bij politie

Video: VTM

Leuven -

Een twintiger die verdacht wordt van een aanranding in Leuven in november 2018 heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Dat meldt VTM Nieuws. Op beelden van een bewakingscamera, die dinsdag getoond werden in het VTM-programma Faroek, was te zien hoe de vermoedelijke dader een studente vergezelde naar haar kot.

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 november ging een 24-jarige studente rond twee uur ’s nachts, na een bezoek aan café Revue op de Oude Markt, een pita eten in pitazaak Ali Baba. Op de beelden van een bewakingscamera is te zien hoe twee jonge mannen een paar minuten later dezelfde zaak binnenstappen, bij de vrouw gaan zitten en met haar praten.

Wanneer de vrouw vertrekt, gaan de twee mannen met haar mee richting Grote Markt. Eén van hen neemt afscheid van de anderen op het kruispunt met de Brusselsestraat, en wandelt rechtdoor. De andere man vergezelt de jonge vrouw naar het kot van haar vriend in de Wieringstraat. Daar gaat hij mee naar binnen, waarna hij haar probeert te kussen. Hij randt het meisje aan, en laat haar pas na een tijdje gaan.

Zelf aangegeven

De man, die omschreven werd als ongeveer 25 jaar oud, met een blanke huidskleur, kort zwart haar en een stoppelbaard, gaf zichzelf woensdag aan bij de politie.

De politie is ook op zoek naar de andere man: die is ongeveer even oud, en heeft ook een blanke huidskleur. Vermoedelijk wist hij niet wat er zou gebeuren, maar de politie beschouwt hem wel als een belangrijke getuige. Wie nog meer informatie heeft over deze zaak, kan dat melden via het gratis nummer 0800/30.300 of via e-mail op opsporingen@police.belgium.eu.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees