Mode

Tom Ford krijgt een nieuwe belangrijke positie in de modewereld

Tom Ford krijgt een nieuwe belangrijke positie in de modewereld

Foto: ISOPIX

Dertien jaar lang stond Diane von Furstenberg aan het hoofd van de Council of Fashion Designers of America (CFDA), maar haar taak wordt nu overgenomen door Tom Ford.

De CFDA is een non-profitorganisatie die zo’n 450 Amerikaanse modeontwerpers vertegenwoordigt. Jaarlijks reikt het ook de CFDA Awards uit die tot de belangrijkste prijzen in de mode-industrie behoren en  staat het in voor een groot deel van de organisatie van de New York Fashion Week.

Al zo’n dertien jaar staat Diane von Furstenberg aan het hoofd ervan, en ook zij werd voorafgegaan door illustere namen zoals Oscar de la Renta en Perry Ellis. Haar opvolger wordt alweer een ronkende naam: Tom Ford. Hij werd dinsdag na een stemming tot nieuwe voorzitter aangesteld. Zijn taak gaat in juni van start.

Voorrecht

“Ik heb het voorrecht om al vele jaren lang deel uit te maken van de Amerikaanse modegemeeschap en heb aan den lijve ondervonden wat de CFDA doet voor zijn leden en de industrie in zijn geheel”, reageert Ford. “Ik heb geleefd en gewerkt in elke modehoofdstad in de wereld en ik kijk er naar uit om samen met de raad van bestuur de Amerikaanse mode en zijn ontwerpers nog meer een stem te geven.”

De 57-jarige Ford heeft er al een lange carrière in de mode opzitten. Hij was jarenlang de creatief directeur bij zowel Gucci als Yves Saint Laurent. In 2006 lanceerde hij zijn eigen gelijknamige label. Hij is ook aan de slag als regisseur.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees