Eerste kistje aardbeien in Hoogstraten geveild voor 4.000 euro

Eerste kistje aardbeien in Hoogstraten geveild voor 4.000 euro

Archiefbeeld Foto: Karel Hemerijckx

Hoogstraten -

De Coöperatie Hoogstraten heeft woensdag het nieuwe seizoen voor groenten en fruit van eigen bodem geopend. De opbrengst van de eerste kist Hoogstraatse aardbeien ging naar Ups en Downs, een vereniging voor mensen met een bipolaire stoornis of chronische depressie.

In 2018 realiseerde de groenten- en fruitveiling in Hoogstraten een productomzet van 222 miljoen euro en een zakencijfer van 275 miljoen euro, maakte de Coöperatie bekend. Er werden in totaal onder meer 78,3 miljoen kg tomaten, 29,4 miljoen kg aardbeien en 24,4 miljoen kg paprika’s verhandeld.

Aan de start van het nieuwe seizoen won het bedrijf Delidis uit Gierle de veiling voor het symbolische eerste kistje aardbeien uit Hoogstraten. Er werd 500 euro per bakje van 500 gram neergeteld, in totaal goed voor 4.000 euro. “Wij wilden dit jaar absoluut de eerste symbolische kist aardbeien kopen,” zegt eigenaar Wim Peeters. Wij werken al jarenlang heel goed samen met Coöperatie Hoogstraten en hiermee willen wij vooral de telers bedanken voor hun kwaliteitsvol product.”

De coöperatieve veiling verdubbelde het bedrag tot 8.000 euro en schonk het aan het goede doel Ups en Downs. Volgens Erika Danckaers van de organisatie zal het bedrag goed besteed worden: “Met het geld willen wij vooral lotgenotenbijeenkomsten organiseren. Daarnaast willen wij psychische kwetsbaarheid onder de aandacht brengen en het stigma doorbreken. Zo organiseren wij tal van lezingen in scholen en instellingen en dat willen wij dit jaar ook opentrekken naar bedrijven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees