Koksijde koopt Sea King voor één symbolische euro

Koksijde koopt Sea King voor één symbolische euro

Archiefbeeld Foto: Inge Kinnet

Koksijde -

Koksijde heeft een Sea King-heliopter gekocht van het ministerie Defensie. Op die manier blijft de iconische reddingshelikopter een beetje verbonden met de badstad. Burgemeester Marc Vanden Bussche tekende woensdagochtend het contract ter waarde van één symbolische euro.

Na ondertekening van het document door de twee partijen, wordt de gemeente Koksijde eigenaar van Sea King RS03 en kan deze heli gebruikt en beheerd worden conform de bepalingen van het door de gemeente Koksijde onderschreven “End-use certificaat” enerzijds, en de bepalingen van de Britse “Third party Authorization” anderzijds. Die bepalingen houden bepaalde voorwaarden in, zoals het definitief buiten werking stellen van de reddingshelikopter.

“Met deze schenking zijn we zeker dat de legendarische Sea King nooit uit onze gemeente zal verdwijnen”, aldus Vanden Bussche, die nog meer plannen heeft. “We blijven voor altijd verbonden met de koning van het luchtruim. Hij komt op zijn vertrouwde plaats te staan in de Robert Vandammestraat, nabij de luchtmachtbasis van Koksijde. We hopen dat dit de start kan zijn van een museum in wording over de rijke geschiedenis van basis Koksijde en het 40e smaldeel.”

Donderdag staat er nog een laatste vlucht van de Sea King op het programma. In Knokke-Heist wordt een herdenkingsvlag geplant.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees