De open teams trokken op zaterdag naar het verre Wuustwezel. Jef Vandecasteele, Camille Verzele, Lindsey Van der Meirsch, Jolien Naessens en Evy Coulier sprongen na het bijna perfecte provinciaal kampioenschap opnieuw een degelijke wedstrijd. Ze toonden dat ze meer dan verdiend bij de top 20 van België horen en eindigden op een 15de plaats.

Het team met Rogier De Boever, Tim Van De Walle, Lowie Bouvijn, Rani Coppejans en Ana Decoster ging resoluut voor een top 5 plaats met bijhorend EK-ticket. De klasse van deze vijf skippers moest er ook voor zorgen dat dit een quasi zekerheid was. Maar in sport zitten geluk en ontgoocheling dicht bij elkaar. Een perfecte start kreeg geen vervolg. Teveel fouten deden hen stranden op een zesde plaats, zonder EK ticket.

De meisjesteams maakten dezelfde verre verplaatsing op zondag. In de voormiddag sprong het jonge talent van The Handles hun BK. De beloften, Ella Van Hoey, Eline Deygers, Julie Zenner en Hanne De Cloet hoopten stiekem op een top 5. Misschien was het stress die voor wat foutjes zorgde waardoor ze op een zucht van de top 5 eindigden. De achtste plaats was voor hen, met een miniem puntenverschil. Mooie resultaten en de groeimarge die de jonge talenten toonden belooft nog veel goeds voor de toekomst.

In de namiddag was het tenslotte aan de senioren meisjes. Floor Degraeve, Velika De Jaeger, Fien Cocquyt, Joyce Devolder en Jodi Devolder behaalden op het provinciaal kampioenschap goud en begonnen vol vertrouwen aan het BK. De eerste twee proeven verliepen zoals gepland. Op de snelheidsproef in single rope behaalden ze een nieuw Belgisch record. Deze perfecte start werd echter gevolgd door een onverwachte dip. Het deed hen naar een achtste plaats in de tussenstand zakken. Het vertrouwen in hun eigen kunnen en de mentale veerkracht zorgde er echter voor dat ze zich fantastisch herpakten en toonden welke kwaliteiten ze in huis hebben. De bronzen medaille was dus meer dan verdiend. Er was trouwens slechts een miniem verschil met de tweede plaats. Op naar Oostenrijk dus voor het EK.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio