Strengere regels voor sportmakelaars

Strengere regels voor sportmakelaars

Foto: Photo News

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het ontwerpdecreet met strengere regels voor sportmakelaars goedgekeurd. Het decreet stelt 1 juni als doel voor de invoering.

Een van de nieuwe regels is dat makelaars niet langer zullen mogen optreden voor jongeren onder de 15 jaar. Verder zullen alle sportmakelaars zich moeten registreren. Een adviescommissie kan bij problemen overgaan tot de intrekking of schorsing van de registratie. Ook internationale makelaars of makelaars die al geregistreerd zijn in een ander gewest, zullen zich alsnog in Vlaanderen moeten registreren.

Voortaan zullen sportmakelaars ook een borgstelling van 25.000 euro moeten betalen. Dat bedrag moet dienen als een soort drempel om huis-, tuin- en keukenmakelaars op andere gedachten te brengen. “Vandaag bestaan er in België immers bijna evenveel voetbalmakelaars dan er professionele voetballers zijn”, klinkt het.

Tot slot zullen makelaars geen vergoeding mogen vragen bij de bemiddeling voor minderjarige sporters. De Vlaamse sociale inspectie zal daarvoor zowel bij makelaars als bij clubs controles uitvoeren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees