FOTO. Doe-dagen 2019 en infoavond in VTI Deinze

Eind deze week zullen meer dan 1000 leerlingen van het zesde leerjaar van 38 verschillende scholen van het basisonderwijs een betere kijk gekregen hebben op een voor hen geschikte secundaire school. In maart werden immers Doe-dagen georganiseerd, een mooie samenwerking tussen de diverse scholen van Leiepoort en VTI Deinze. Doe-dagen is een succesformule die werkt met allerhande workshops, waar de leerlingen uit het basisonderwijs de handen uit de mouwen moeten steken, om zo kennis te maken met allerlei nieuwe vaardigheden.

VTI Deinze blijft de S.T.E.M. school uit de regio die samenwerkt met meer dan 800 bedrijven uit de dichte en verre omtrek van Deinze. Tijdens de Doe-dagen waren de leerlingen van de derde graad op veertiendaagse stage. De noodkreet van de industrie is immers nog nooit zo luid geweest om jongeren op te leiden tot technische profielen.

Op donderdag 21 maart is er een infoavond voor alle kandidaat-leerlingen met hun ouders om 18 uur en om 19 uur op VTI Deinze. Inschrijven daarvoor kan nog op www.vtideinze.be en dan klik je op de titellink van de infoavond.

De foto’s van de verschillende klassen op bezoek voor de Doe-dagen in VTI vind je hier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio