Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Mortsel: na de heraanleg van de Lodewijk Dosfellei zullen de fietsers voorrang krijgen op het autoverkeer.FILIP SPOELDERS

Gemeentebesturen hebben oor naar bekommernissen zwakke weggebruikers

Fietsersbonden tonen op Nationale Applausdag waar knelpunten liggen

Antwerpse Zuidrand

-

Op de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan altijd nog gesleuteld worden, zo geeft fietsersbond Azura aan.

Fietsersbond Azura behartigt de overkoepelende werking van de lokale afdelingen in Boechout, Mortsel, Lint, Hove, Kontich, Edegem, Aartselaar en Borsbeek. Ze geeft in iedere gemeente werkpunten of knelpunten aan die het deze legislatuur graag aangepakt ziet worden.

* Borsbeek: kruispunt De Robianostraat - Jozef Reusenslei

Rudi Goyvaerts Schepen Boechout ‘‘We voor-zien fiets-paden langs de Broechemse-steeneg en Wommelgemsesteenweg ’’

Dit kruispunt wordt als erg druk en gevaarlijk beschouwd. De gemeente is hiervan op de hoogte en gaat eerst maatregelen nemen tegen het sluipverkeer om het punt minder druk te maken. Later wordt bij een heraanleg het fietspad ontdubbeld.

* Mortsel: kruising fietsostrade - Stadsplein

Borsbeek: het drukke kruispunt in het centrum  FILIP SPOELDERS

“Dat is een onduidelijke situatie voor fietsers én automobilisten. Na de heraanleg van de Lodewijk Dosfellei, waar een fietspad van vier meter breed komt, zullen de fietsers voorrang krijgen op het autoverkeer”, zegt mobiliteitsschepen Steve D’Hulster (sp.a).

* Hove: kruising fietsostrade - Donderbrug

Mortsel: fietsers krijgen voorrang aan het Stadsplein FILIP SPOELDERS

De Fietsersbond ziet heil in een fietsbrug. “Ik was de eerste Hovenaar die dat voorstelde, maar op korte termijn is het niet haalbaar. We gaan meer sensibiliseren zodat iedereen de verkeersregels volgt. Daarnaast denken we aan een verkeerslicht dat op rood springt, wanneer er fietsers aankomen op de fietsostrade”, kijkt burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) vooruit.

* Edegem: Strijdersstraat te smal voor fietsers

Lint: Fabriekstraat komt in het actieplan FILIP SPOELDERS

Een heraanleg van de straat komt er zeker niet maar de veiligheidssituatie wordt onderzocht. Een optie is de fietsers later in één richting door een vernieuwde Doelveldstraat sturen”, laat mobilitetisschepen Birre Timmermans (N-VA) weten..

* Kontich: te smalle winkelstraten

Hove: kruising fietsostrade aan Donderbrug FILIP SPOELDERS

De situatie is bekend bij het gemeentebestuur, dat hieromtrent overleg belooft. Zo wil het bekijken hoe er meer ruimte kan worden gecreëerd voor de fietsers. Maar het moet wel om een evenwichtige oplossing gaan, waar ook de middenstand zich in kan vinden.

* Aartselaar: fietspaden langs A12/N177

Edegem: Strijdersstraat te smal voor fietsers  FILIP SPOELDERS

De Fietsersbond ziet hier veel mankementen zoals te smalle fietspaden, ontbrekende fietspaden en gevaarlijke situaties aan winkels en zijstraten. Dit is een dossier waar ook het Vlaams gewest een rol in speelt.

* Boechout: Broechemsesteenweg

Kontich: de winkelstraten zijn smal. Jan Van der Perre

Er is een volwaardig fietspad nodig in plaats van fietssuggestiestroken langs de Broechemsesteenweg tussen Don Bosco en de Ranstsesteenweg.

* Lint: gevaarlijke Fabriek-straat

Aartselaar: heel wat gevaarlijke situaties langs de A12. Jan Van der Perre

Er wordt een actieplan gemaakt voor de fietsinfrastructuur over de hele gemeente. Ook de Fabriekstraat valt hieronder met mogelijk de vraag tot een betere of nieuwe fietstunnel tussen de Fabriekstraat en het station Kontich-Kazerne.

Het beste van Enkel voor abonnees