Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Philip Van den Bossche leidde Mu.Zee sinds 2007.efo

Nieuw artistiek leider gezocht

Philip Van den Bossche vertrekt plots bij Mu.Zee

Oostende

-

Directeur Philip Van den Bossche heeft zijn ontslag gegeven in Mu.Zee. Het personeel werd woensdag ingelicht over het plotse vertrek van het boegbeeld van het museum.

Philip Van den Bossche leidde Mu.Zee sinds 2007 en drukte een belangrijke stempel op de uitbouw van het museum. Hij was curator van grote expo's en opende vleugels rond Spilliaert en Ensor. Hij was ook curator van drie edities van Beaufort. Van den Bossche is personeelslid van de Vlaamse overheid en heeft zelf gevraagd om zijn mandaat in Mu.Zee te beëindigen.

Het museum in de Romestraat onderging de voorbije jaren wat wijzigingen: het fusiemuseum van de stad en provincie werd sinds kort beheerd door de stad en Vlaanderen omdat de provincie haar bevoegdheid verloor. Welke richting het museum uitgaat, is niet duidelijk.

Schepen van Cultuur Bart Plasschaert (CD&V) prijst Van den Bossche. “Philip had een vernieuwende kijk en schakelde in op het grotere cultuurverhaal dat we willen brengen. Een managementteam zal de werking nu voortzetten voor de al gemaakte afspraken en organisatie van expo's in 2019”, zegt hij.

Bart Plasschaert schepen van cultuur “Philip had een vernieuwende kijk”

Het ontbreken van een artistieke leider wordt een uitdaging. “Ik zal tijdelijk met het team de functionele leiding waarnemen, maar het is de bedoeling dat er een nieuwe artistieke leiding komt. Daarvoor wordt een examen uitgeschreven. De beslissing zullen we nemen samen met Vlaanderen.”

Morgen vrijdag zal Van den Bossche een laatste keer zijn medewerkers toespreken.

Het beste van Enkel voor abonnees