Verdacht pakket in postsorteercentrum Neder-over-Heembeek: twee personen in quarantaine

Brussel -

In het postsorteercentrum van bpost aan de Vilvoordsesteenweg in Neder-over-Heembeek is donderdagochtend een verdacht pakket aangetroffen. Het postsorteercentrum werd een tijdlang ontruimd en twee personen werden in quarantaine geplaatst.

Het ging om een envelop met een verdacht wit poeder die kort voor 9 uur werd aangetroffen. Twee personen die met de envelop in aanraking kwamen, werden in quarantaine geplaatst en de werkruimte is ontruimd. Alle personeel werd geëvacueerd uit het sorteercentrum. Politie en brandweer kwamen ter plaatse en de civiele bescherming werd opgeroepen om de envelop te komen ophalen.

De twee personen die in contact kwamen met het poeder werden ontsmet. Ze vertoonden geen ziekteverschijnselen maar werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis. De envelop werd door leden van het HAZMAT-team van de brandweer in een geïsoleerd vat geplaatst.

Na analyse bleek het te gaan om een envelop met onschadelijk citroenzuur. De twee betrokken personen mochten het ziekenhuis verlaten en het postsorteercentrum werd terug vrijgegeven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees