Schutter Utrecht verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch motief

Schutter Utrecht verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch motief

Gökmen Tanis. Foto: AFP

Na de schietpartij in Utrecht, waarbij drie mensen om het leven kwamen, gaat het Nederlandse Openbaar Ministerie dan toch uit van een terroristisch motief. Hoofdverdachte Gökmen T. (37) wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met “terreuroogmerk”. Dat schrijft De Telegraaf.

T. wordt ook verdacht van poging tot moord en/of doodslag en van bedreiging. Dit ook met terreur als motief. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, de Nederlandse onderzoeksrechter.

Bij de schietpartij kwamen twee mannen (28 en 49) uit Utrecht en een 19-jarige vrouw uit Vianen om. Drie mensen raakten zwaargewond: een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 74-jarige man uit De Meer.

Tot nu is geen enkel verband gevonden tussen de verdachte en de slachtoffers. Het onderzoek heeft inmiddels ook aanwijzingen opgeleverd dat T. tijdens het schietincident geen hulp van anderen kreeg, aldus nog het Openbaar Ministerie. Eerder werd een briefje in de wagen van T. gevonden waaruit speurders concludeerden dat er waarschijnlijk geen sprake is van een afrekening in criminele milieus.

LEES MEER. Familie en kennissen over dader Utrecht: “Ooit sprong hij stoned van derde verdieping naar beneden”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees