Stedelijke dienst kinderbegeleiders geselecteerd voor De Gouden Kinderschoen

Stemmen voor de Gouden Kinderschoen

Stemmen voor de Gouden Kinderschoen

Foto: www.goudenkinderschoen.be

Deinze / Nevele - De dienst kinderbegeleiders van de stad Deinze, gevestigd in Brielpunt, is met zijn project ‘Inclusief pionieren in Deinze’ geselecteerd voor de Gouden Kinderschoen 2019. De Gouden Kinderschoen is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang. Hiermee wil VVSG inspirerende, lokale projecten rond kinderopvang in de kijker zetten. Stemmen voor Deinze kan tot 12 april.

‘We kunnen niet van alle kinderen sterren maken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze allemaal schitteren’. Met deze doelstelling is de dienst kinderbegeleiders voor het project ‘inclusief pionieren in Deinze’ de samenwerking aangegaan met het Dienstverleningscentrum Heilig Hart (DVC) en het Centrum Inclusieve kinderopvang (CIK).

Inclusieve kinderopvang

Onder het motto ‘iedereen is welkom’ in de opvang vangen verschillende onthaalouders ook kinderen met specifieke zorgbehoeften op. Inclusieve kinderopvang is immers verrijkend voor alle betrokkenen: het kind met specifieke zorgbehoefte, de andere kinderen in de opvang, de opvang kinderbegeleiders en de ouders.

Onthaalouders kunnen door het project ‘Inclusief pionieren in Deinze’ voortaan rekenen op ondersteuning van het Dienstverleningscentrum Heilig Hart (DVC) en het Centrum voor Inclusieve Kinderopvang (CIK). Het DVC en het CIK zullen hun expertise en ervaring delen met de onthaalouders via ondersteuning tijdens huisbezoeken en via vormingsmomenten. Daarnaast zullen er activiteiten worden georganiseerd waaraan kindjes uit de kinderopvang en personen met een beperking van het DVC samen deelnemen.

Bevoegd schepen Trees Van Hove, die inclusie in de kinderopvang zeer belangrijk en waardevol vindt, hoopt dat dit project kan worden bekroond met de Gouden kinderschoen. ‘Elk kind is immers goud waard’, aldus schepen Van Hove.

Stemmen

Om de Gouden Kinderschoen te kunnen bemachtigen, heeft de dienst zoveel mogelijk stemmen nodig. Stemmen kan tot en met 12 april via www.goudenkinderschoen.be.

Op 30 april 2019, tijdens de inspiratiedag van VVSG, krijgen vijf lokale besturen een Gouden Kinderschoen en wordt ook de publieksprijs uitgereikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio