Strandgangers verbaasd door monsterlijke vis op strand in Australië: “Ik kon niet geloven dat het echt was”

Strandgangers verbaasd door monsterlijke vis op strand in Australië: “Ik kon niet geloven dat het echt was”

Foto’s van een wel erg vreemd uitziende vis gaan viraal op sociale media. Het beest, een maanvis, spoelde aan op een strand in het zuiden van Australië.

“Eerst dachten we dat het een stuk wrakhout was”, zegt Linette Grzelak aan BBC. Haar partner trof het dier aan op het strand en stuurde haar enkele foto’s door. De man, die jaren in de visserij gewerkt heeft, wist meteen om welke soort het ging al had hij nog nooit een exemplaar in het echt gezien. “Ik kon niet geloven dat het echt was”, zegt Linette nog. “Hij vertelde dat het dier heel zwaar was en dat de huid ruw en lederachtig aanvoelde, zoals de huid van een neushoorn.”

De maanvis – of Mola mola – is een van de zwaarste en grootste vissoorten op aarde. Ze komen voor in alle oceanen met gematigde temperaturen. De dieren zien er ronduit bizar uit. Zo hebben ze een disproportioneel kleine mond, een groot stomp hoofd, dom uitziende kraalogen, een heel klein staartje en erg lange rug- en onderrugvinnen.

Deze maanvis was zo’n 1,8 meter hoog, maar ze kunnen tot 4 meter worden aldus Ralph Foster van het South Australian Museum aan The Australian Broadcasting Company.

Vermoed wordt dat het dier weer in zee spoelde door het tij.

Play

bekijk ook

Zeldzame vis aangespoeld in Californië: “Meest ongewone vis die je ooit hebt gezien”

Mysterieus zeewezen duikt op uit de diepte: “Veilige afstand bewaren”

Strandgangers vluchten naar strand als ze dit reusachtige “monster” zien rondzwemmen

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees