Ex-ploegleider Willy Geukens overleden

Ex-ploegleider Willy Geukens overleden

Willy Geukens (midden) Foto: BELGA

Willy Geukens overleed woensdag in Lier op 85-jarige leeftijd. De minzame ploegleider uit Heist-op-den-Berg zat sinds 1990 in het vak als ploegleider.

Hij begon bij La William-Saltos van Pol De Baeremaecker, waar ook Rudy Pevenage assistent-ploegleider was. Na vier jaar La William koos hij voor Trident-Schleck waar Peter Van Petegem open bloeide en ook Geert Van Bondt voor reed. In 1995 trok hij naar Tönissteiner van Gérard Bulens, momenteel adviseur bij de RTBf, die hij in al zijn ploegen zou volgen tot 2006. In zijn eerste jaar Tönissteiner-Saxon was hij o.a. ploegleider van Paul Herygers en Radomir Simunek Sr. In 2007 zwaaide hij af. In zijn laatste seizoen had hij bij Palmans-Cras o.a. Christoph Roodhooft en Niels Albert onder zijn hoede. De afscheidsplechtigheid van Willy Geukens vindt dinsdag plaats om 11.30 uur in de aula Karel van het Uitvaartcentrum De Ryck in Heist-op-den-Berg.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.