Yamilette (12) vermist sinds woensdagavond

Yamilette (12) vermist sinds woensdagavond

Yamilette is al vermist sinds woensdagavond.

Oudenaken -

Sinds woensdagavond is er geen spoor meer van de 12-jarige Yamilette. Het meisje werd rond 18 uur het laatst gezien in haar woning in Sint-Pieters-Leeuw.

De oproep van mama Katleen Van Wassenhove om haar dochter Yamilette terug te vinden werd op enkele uren al meer dan duizend keer gedeeld op Facebook. “De politie is ook op de hoogte en er werd intussen ook al een signalement verspreid op het openbaar vervoer”, weet Katleen te vertellen. “Yamilette is nog maar 12 maar ziet er makkelijk wel al enkele jaren ouder uit. Ze is heel meegaand en goedgelovig, en dat maakt de situatie heel gevaarlijk.”

Volgens Katleen is het niet de eerste keer dat Yamilette wegloopt van huis. “Al hadden we de vorige keren meer geluk en werd ze snel gevonden”, zegt ze. “Zo werd ze onlangs nog aangetroffen in Nederland, maar dat was wel dezelfde dag dat ze verdween.”

Katleen is heel open over de situatie van het meisje dat sinds vier jaar deel uit maakt van haar gezin na een adoptie in Chili. “Yamilette is zwaar getraumatiseerd en heeft deskundige hulp nodig. Voor een spoedopname in de psychiatrie komt ze jammer genoeg niet in aanmerking, en via de gewone wachtlijsten zal het nog maanden duren eer er plaats voor haar is. Dat valt toch niet te begrijpen? Het is alsof iemand met een kankerdiagnose eerst maanden moet wachten voor er met een effectieve behandeling kan gestart worden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio