Mama bevalt van baby van maar liefst 7 (!) kilogram: “Alsof ik door twee vrachtwagens omver ben gereden”

“Het was ontzagwekkend toen ik haar zag”, aldus de moeder na de bevalling Video: KameraOne

Een vrouw uit de Amerikaanse staat New York beviel in maart van een baby van maar liefst zeven kilogram. Joy Buckley voelde zich na 38 weken zwangerschap “erg oncomfortabel” en kon enkel nog kleine maaltijden eten omdat haar maag geen plaats meer had. Haar dokter zag uiteindelijk geen reden meer om te wachten, waarna de baby ter wereld kwam via keizersnede. “Ze is groot, maar ze is volgens mij volmaakt”, aldus Buckley, die wel toegaf dat ze zich voelde alsof ze “door twee vrachtwagens” was omvergereden.

Norman en Joy Buckley trouwden in 2008, en hadden onmiddellijk een kinderwens. Joy - die aan diabetes type 2 lijdt - heeft echter een hormonale aandoening waardoor het moeilijk wordt voor vrouwen om een kind te krijgen. Ze besloten om een baby te adopteren en verwelkomden enkele jaren later een meisje dat ze Heaven doopten, in hun huis.

Tegen alle verwachtingen in, geraakte Buckley enkele jaren geleden toch zwanger. Negen maanden later beviel ze van een flinke zoon, die ‘slechts’ vijf kilo woog toen hij werd geboren. Ze kon haar oren dan ook amper geloven toen ze afgelopen zomer te horen kreeg dat ze in verwachting van was van een tweede “mirakelbaby”.

Wereldrecord

De bevalling verliep echter niet van een leien dakje en haar echtgenoot viel zelfs flauw tijdens de keizersnede. “Niet omdat hij teergevoelig is, maar omdat hij zich zorgen maakte”, klinkt het. “Het was dan ook geen pretje om getuige van te zijn.” Buckley voelde zich alsof ze door “twee vrachtwagens” was omvergereden en had overal blauwe plekken na de geboorte.

De baby - die de naam Harper kreeg - ligt momenteel op de dienst intensieve zorgen, maar stelt het goed.

Kinderen die bij hun geboorte te veel wegen, hebben in medische termen macrosomie, een aandoening die vooral voorkomt als de moeder aan diabetes lijdt of last heeft van overgewicht.

Ondanks haar forse gewicht van zeven kilogram, rijft Harper het wereldrecord niet binnen. Dat staat nog steeds op naam van een Italiaanse baby, die tien kilogram woog toen hij in 1955 werd geboren.

Play

bekijk ook

Vliegtuig moet rechtsomkeer maken, omdat mama haar baby vergeet in vertrekhal: “Ze weigert verder te vliegen”

Chiropractor onder vuur omdat hij controversiële techniek toepast op pasgeboren baby

Jonge moeder verliest baby bijna door banale ziekte: “Ik had geen tranen meer om te huilen”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees