Vlaamse Ardennen hebben vanaf nu officieel een col: E3 Col met champagne gedoopt

/ Ronse -

De Vlaamse Ardennen hebben vanaf nu officieel een Col, de E3 Col. De Karnemelkbeekstraat loopt op het grondgebied van Ronse en Russeignies (Rozenaken) en ligt pal op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië.

“Het is de voorlaatste helling van de E3 en hier valt de koers in zijn plooi”, zegt Jacques Coussens. “Wij hebben de helling in 2014 voor het eerst opgenomen in het parcours. De meeste wedstrijden kiezen voor de Knokteberg oftewel de Côte de Trieu. Raar, want de E3 Col is echt wel steiler. De stad Ronse ging akkoord om de helling om te dopen tot E3 Col. Je hebt de Ronde van Vlaanderenstraat en nu ook de E3 Col. De grote Vlaamse voorjaarsklassiekers hebben nu elk hun straat” besluit hij fier.

Wie binnenkort op bezoek wil bij mensen die op de E3 Col wonen, moeten in hun gps wel nog steeds Karnemelkbeekstraat ingeven. “De officiële naam wijzigt niet” zegt Ronses sportschepen Joris Vandenhoucke (CD&V). “We kunnen het de bewoners niet aandoen om hun straatnaam te veranderen. Dat brengt voor hen te veel administratie mee. Maar voor de koers is dit de E3 Col. We zijn fier als stad mee te mogen werken aan dit project.”

Anderhalve kilometer lang,

Voor de statistieken: de E3 Col is 1.530 meter lang, het steilste stuk is 18 procent. De helling komt uit in de... Ronde van Vlaanderenstraat in Kluisbergen.

De E3 BinckBank Classic wordt dit jaar op vrijdag 29 maart gereden.

Vlaamse Ardennen hebben vanaf nu officieel een col: E3 Col met champagne gedoopt
Vorig jaar werd de E3 Col een eerste keer ingevoerd Foto: credit
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.