Beste vriend en ‘geadopteerde broer’ van NBA-superster Kevin Durant doodgeschoten tijdens verjaardagsfeestje

Beste vriend en ‘geadopteerde broer’ van NBA-superster Kevin Durant doodgeschoten tijdens verjaardagsfeestje

Foto: USA TODAY Sports

Triest nieuws voor Kevin Durant. De beste vriend van de NBA-ster, Cliff Dixon, werd dinsdagochtend neergeschoten en gedood in Atlanta.

De Amerikaan vierde in de nachtclub S.L. Lounge zijn 32ste verjaardag, een feestje dat hij had aangekondigd via Instagram:

Dit bericht bekijken op Instagram

We litty tonight @slloungeatl come catch the vibe

Een bericht gedeeld door Cliff Dixon (@cldtoon) op

Volgens Fox 5 en The Louisville Courier werd Dixon bij aankomst meteen neergeschoten op de parking. Hij werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij later overleed aan zijn verwondingen.

De verdachte zou daarna te voet gevlucht zijn en er werd een helikopter ingezet in de achtervolging. Maar er werd voorlopig nog niemand gearresteerd. Volgens de politie werkten de camera’s in de buurt van de nachtclub niet en kreeg men slechts vage beschrijvingen van ooggetuigen.

Dixon en Durant, sterspeler bij kampioen Golden State en tweevoudig Finals MVP, kennen elkaar al sinds hun tienerjaren. Ze speelden samen basketbal op Suitland High School in Maryland. Toen Durant in 2014 verkozen werd tot beste speler van de NBA noemde hij Dixon tijdens zijn speech. Die stond zelfs bekend als de ‘geadopteerde broer’ van de basketter.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.