Code geel in heel Vlaanderen en Brussel: mist belemmert het zicht

Code geel in heel Vlaanderen en Brussel: mist belemmert het zicht

Foto: AFP

Vrijdagochtend is in heel Vlaanderen en Brussel, in Henegouwen en Waals-Brabant code geel van kracht. De reden daarvoor zijn mistbanken die het zicht kunnen beperken tot minder dan 500 meter en lokaal zelfs tot 200 meter. Gevaarlijk, kortom, maar gelukkig wordt het na de ochtend beter.

Het KMI verwacht vrijdagochtend in de noordelijke landshelft lokale mistbanken. Het zicht kan beperkt worden tot minder dan 500 meter en lokaal tot minder dan 200 meter. In heel Vlaanderen en Brussel, in Henegouwen en Waals-Brabant geldt dan ook code geel. Het is vrijdag zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 14 of 15 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot lokaal 19 graden in het centrum en de Kempen. Er waait een zwakke en in de Ardennen soms een matige wind uit zuidelijke richtingen. Aan zee draait de wind later overdag naar het westen.

Vrijdagavond blijft het helder of lichtbewolkt, maar aan zee is er al kans op lage bewolking en mist. Volgende nacht krijgen we vanaf het noordwesten lage wolken met kans op nevel of mist. Over het uiterste zuidoosten blijft het wellicht helder tot zaterdagochtend. De minima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en 7 of 8 graden aan de kust. De overwegend zwakke wind ruimt van zuidelijke naar westelijke richtingen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.