“Nieuwe Westbrook” Ja Morant maakt hype waar: triple-double, straffe assists en een lekkere dunk tijdens ‘March Madness’

“Nieuwe Westbrook” Ja Morant maakt hype waar: triple-double, straffe assists en een lekkere dunk tijdens ‘March Madness’

Foto: AP

Zion Williamson wordt aanzien als hét grootste talent in het Amerikaanse college basketbal, maar er is er eentje die toch dicht in de buurt komt. Ja Morant, die het seizoen startte als een nobele onbekende, maakte donderdagnacht de hype waar. Op het NCAA Tournament, waar er gestreden wordt voor de titel, leidde hij Murray State naar een stuntzege.

LEES OOK.Tien om te zien: deze toptalenten willen schitteren tijdens de ‘Big Dance’, het populairste sportevenement van Amerika (+)

De State Racers zijn pas het twaalfde reekshoofd in hun reeks en namen het op tegen nummer vijf Marquette, het team van Markus Howard. Maar Morant had nog geen zin in het einde van zijn opmerkelijk seizoen en speelde als een bezetene. De 19-jarige Amerikaan werd de eerste basketter met een triple-double tijdens ‘March Madness’ sinds Draymond Green (intussen drievoudig NBA-kampioen met Golden State) in 2012.

Morant, die velen doet denken aan NBA-superster Russell Westbrook, liet zijn volledige arsenaal zien. Hij betrok zijn ploeggenoten met een aantal uitmuntende assists, knalde enkele driepunters binnen en zorgde voor de dunk van de wedstrijd op weg naar 17 punten, 11 rebounds en 16 assists in een makkelijke 83-64-overwinning van Murray State.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.