Het wedstrijdbegin was nochtans veelbelovend. Zeveren Sportief startte bijzonder snedig. Al in de achtste minuut rondde Joshua Marysse een heerlijke Zeverense aanval, die begon met een splijtende dieptepas van gelegenheidsverdediger Sébastien Gionnaros, af, 1-0 voor Zeveren Sportief.

Nauwelijks zeven minuten later schilderde Bram Heyse de 2-0 tegen de netten, dit opnieuw op assist van Hannes De Spiegelaere. Zeveren Sportief ging door op zijn élan maar het was jammer genoeg scheidsrechter Stijn De Groote die de paarswitten fnuikte in hun aanvallende intenties. Een strafschop voor de Zeverenaars met een logische rode kaart voor SK Bellem-keeper Amaury Soinne tot gevolg, werd niet gefloten. Zelfs spelers en bestuursleden van SK Bellem gaven achteraf toe dat dit een zuivere penalty was. SK Bellem kwam opnieuw in de match en net voor rust mochten de Zeverenaars van geluk spreken, toen de bal bij een heuse scrimmage voor het Zeverens doel tot tweemaal toe tegen de deklat belandde. Zeveren Sportief ontsnapte aan de 2-1.

Tijdens de tweede helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Maar het was opnieuw scheidsrechter Stijn De Groote die een hoofdrol opeiste. Slechte dag voor hem, dat kan gebeuren. Doelpuntenmaker Joshua Marysse kreeg in de 55ste minuut rood na een tweede gele kaart voor een lichtzinnig handspel. SK Bellem kwam meer in de wedstrijd en vooral SK Bellem-speler Thomas Lievens werd een gesel voor de Zeverense verdediging. Tot verbazing van zowel Zeverense als Bellemse supporters, werd Thomas Lievens in de 72ste minuut van het veld gehaald. Zeveren Sportief haalde adem en speelde daarna de wedstrijd rustig uit, met een logische 2-0 tot gevolg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio