Het angstaanjagende moment waarop stunt van beroemde acrobaten helemaal verkeerd afloopt

Vijf van de acht acrobaten raakten gewond Video: Reuters

In 2017 probeerden acht acrobaten een menselijke piramide te vormen op een kabel enkele meters boven de grond, toen ze hun evenwicht verloren en negen meter naar beneden donderden. Het resultaat was enkele gebroken botten en heel wat blauwe plekken. Een van hen heeft twee jaar na het ongeval nog steeds moeite om te wandelen nadat ze verwondingen opliep aan haar been en heup. De beelden van het angstaanjagende ongeval werden nu pas vrijgegeven.

De familie Wallenda haalt al sinds de jaren twintig straffe toeren uit in het circus en staan erom bekend dat ze geen net gebruiken als ze hoog in de lucht stunten. Maar drie generaties van ervaring in acrobatie betekent niet dat het altijd goed afloopt.

De beelden werden in 2017 opgenomen tijdens een trainingssessie in de Amerikaanse staat Florida, maar werden nu pas vrijgegeven. Volgens persagentschap gebeurde dat omdat een van de acrobaten die gewond raakte, nu een rechtszaak aanspant. Er zijn echter geen details bekend over het mogelijke proces.

Niagarawatervallen

Het verhaal van de familie Wallenda begon in Duitsland, toen koorddanser en waaghals Karl Wallenda een circusact startte. De familie verkaste in de jaren twintig naar de Verenigde Staten waar ze wereldfaam verwierven met gevaarlijke stunts, hoog in de lucht en het liefst zonder veiligheidsnet.

De bekendste telg van de familie is moment Nik Wallenda, die negen wereldrecords op zijn naam heeft. In 2012 stak hij de bekende Niagarawatervallen over op een koord, een tochtje van 550 meter terwijl tienduizenden fans gespannen toekeken.

Hij raakte niet gewond tijdens de vreselijke val in 2017 maar heeft “al veel tranen gelaten” en vond het niet aangenaam om het incident “opnieuw mee te maken” toen de beelden werden gepubliceerd. “Maar ik ben erg blij dat mijn familie en vrienden het goed stellen”, klinkt het in een boodschap die hij op Facebook zette.

Play

bekijk ook

Koorddanseres stunt op 35 meter hoogte

Beroemde koorddanser brengt nieuwe stunt tot goed einde, al zorgde struikeling even voor bang moment

Acrobaat steekt geblinddoekt koord over op 96 meter hoogte

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees