Filmavond

Karel en vijf natuurpunters ondersteboven in Nieuw-Zeeland

Karel en vijf natuurpunters ondersteboven in Nieuw-Zeeland

Foto: Natuurpunt

Deinze / Nazareth / Nevele / Zulte - In januari 2018 trokken Karel en Alma, Luc en Lydie, Annemie en Yolande, samen met nog 19 medereizigers naar de andere kant van de wereld, naar onze tegenvoeters, de "Kiwi's". Hun filmverslag zie je zaterdagavond in zaal Ter Wilgen in Petegem. Een organisatie van Natuurpunt Deinze, Zulte en Nazareth

.Karel, Alma, Luc, Lydie, Annemie en Yolande zagen er hoe gevarieerd het landschap en de natuur er is down under: nu eens waanden ze zich in IJsland tussen de geysers en de borrelende hete modderpoelen. Dan weer stonden ze precies in de Alpen aan de voet van een gletsjer. Een andere keer vaarden ze dan weer rond in een Noors aandoende fjord. In de buurt van enkele stranden bewonderden ze de meest zuidelijk groeiende palmbomen. En de volgende dag liepen ze in een gematigd regenwoud vol boomvarens en mossen. En dat allemaal in een land dat amper acht keer groter is dan België.

Uiteraard maakten ze ook kennis met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Maori's, bekend voor hun tribaltatoeages en hun schrikinboezemende hakadans.

Het werd dus een fascinerende reis dus, maar vermoeiend, want als het daar morgen was dacht het lichaam dat het avond was en omgekeerd. Om er niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk ondersteboven van te raken.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 23 maart 2019 om 20 u.

Waar: Zaal 'Ter Wilgen', Poelstraat 70 in Petegem

Toegang: € 2,5

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio