Mode

Gedaan met zoeken naar de juiste maat dankzij app

Gedaan met zoeken naar de juiste maat dankzij app

Gedaan met graaien door stapels kleding om de juiste maat te vinden: bij de Leuvens herenmodezaak Atelier Roosen loop je voortaan langs de rekken met je smartphone in de hand: een keer klikken en je weet meteen welke maten en kleuren er nog beschikbaar zijn.

“Om het netjes te houden kan je in de winkel van elk kledingstuk maar drie maten (small tot large) vinden”, zegt zaakvoerder Peter De Kerpel. “Natuurlijk kan je aan het winkelpersoneel vragen om je maat even op te zoeken maar we merken dat jongeren het toch hipper vinden om hun smartphone te gebruiken en meteen alle informatie op hun scherm te zien.”

Up-to-date

Om de beschikbare maten en prijzen door te sluizen van het rek naar dat kleine schermpje werden alle rekken en schappen uitgerust met de nearfieldcommunication-technologie (NFC), wat nu al gebruikt wordt bij contactloos betalen. “Het is eigenlijk een magnetische strip, een goudkleurig bolletje, dat aangebracht werd op alle rekken waar kleding en accessoires te vinden zijn. Je downloadt onze applicatie in de appstore of Google Play en als je in de buurt komt van een stapel truien, richt je jouw smartphone op het bolletje en wordt je automatisch doorgelinkt naar de juiste productpagina in de mobiele webshop. De informatie die je te zien krijgt, is altijd up-to-date en is ook gekoppeld aan de voorraden in onze andere winkel in Sint-Truiden .” Wie wil, kan die informatie ook delen op sociale media, bewaren op een verlanglijstje of de trui rechtstreeks in het winkelmandje plaatsen en kopen.

Primeur

De Kerpel liet de toepassing zelf ontwikkelen door het Leuvense softwarebedrijf Eyecatch Apps. “Ik zit al vele jaren in het vak en we zijn de eerste kledingzaak ter wereld die de e-commerce binnenbrengt in een fysieke winkel. Het systeem zou ook een meerwaarde zijn voor heel wat andere retailzaken: van kledingwinkels tot grote meubelzaken.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees