Al meer dan 5.000 ‘klimaatstraten’ in Gent

Al meer dan 5.000 ‘klimaatstraten’ in Gent

Foto: fvv

Gent -

Na de school- en de leefstraat duiken nu ook klimaatstraten op in Gent. Met de affichecampagne wil Gents Milieufront (GMF) de klimaatproblematiek tot de verkiezingen op de agenda houden.

Zag u de bordjes met ‘klimaatstraat’ ook al achter Gentse ramen blinken? Ze verschillen nauwelijks van de officiële straatnaambordjes. Sinds Gents Milieufront ze lanceerde, vliegen ze als zoete broodjes de deur uit. Op tien dagen tijd werden er liefst 5.000 verspreid, in winkels en andere verdeelpunten. “Dat is meer dan we verwacht hadden”, zegt verantwoordelijke Iris Verschaeve. “Zo goed als alle Gentse straten zijn al een beetje klimaatstraat. We hopen om tegen de verkiezingen nog eens twee keer zoveel bordjes te verspreiden. Door het klimaat in het straatbeeld te houden willen we het thema op de politieke agenda houden tot aan de verkiezingen in mei.”

Klimaatbetoging

Gents Milieufront is fan van de klimaatbetogingen. “Maar niet iedereen kan of wil daaraan meedoen”, aldus Verschaeve. “Met onze bordjes geven we een ruimer publiek de kans om een vuist te maken voor het klimaat.”

Behalve burgers lopen ook winkels storm voor de affiches. “Wij verspreiden ze onder onze klanten omdat het klimaat deel uitmaakt van onze filosofie”, zegt Mathias Berner van tweedehands winkel Think Twice. “Zo willen we in de toekomst plastic tasjes bannen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio